Weersverwachting
Rio de Janeiro
Weeronline.nl - Meer weer in Rio de Janeiroweeronline.nl Altijd jouw weer

 Rio De Janeiro of kortweg Rio  is een Braziliaanse  gemeente en de hoofdstad van de gelijknamige deelstaat in het zuidoosten van het land. De stad ligt aan een wijde baai en was tot 1960 de hoofdstad van Brazilië. Het is met meer dan zes miljoen inwoners de tweede grootste stad van het land. Met de agglomeratie erbij komt het inwonertal op meer dan twaalf miljoen.

Rio staat bekend als de stad van de Samba  en de Bossanova  en is beroemd om zijn drukbezochte stranden zoals Copacabanna en Ipanema het reusachtige standbeeld Christus de Verlosser, dat staat op de 710 meter hoge Corcovadoberg; de suikebroodber met zijn kabelbaan; en het uitbundige gevierde carnaval, dat jaarlijks wordt bezocht door duizenden toeristen. Een deel van de stad staat sinds 2012 op de werelderfgoedlijst van de Unesco onder de titel Rio De Janeiro, Cariocalandschappen tussen de bergen en de zee. De stad is de thuishaven van vier voetbalclubs die op het hoogste niveau uitkomen. Het Maracana is een van de grootste voetbalstadions ter wereld.

Rio is ook bekend vanwege de vele sloppenwijkenn favela's genaamd, waar veel criminaliteit heerst. In de favela's strijden het leger, de politie, drugsbendes en doodseskaders om de macht.